088 708 8888 info@shvgo.nl

Waarom schuldhulpverlening voor ondernemers?

U heeft problematische schulden en komt er zelf niet meer uit. Zoek tijdig hulp zodat u er weer bovenop komt. U staat er niet alleen voor! Maak direct een afspraak met ons voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek. Aan het eind van dit gesprek weet u waar u aan toe bent en wat voor u de beste oplossing is.

Wat betekent SHVGO voor u!

De Belastingdienst is gestart met het aanmanen en het beslag leggen bij ondernemers die een achterstand hebben in het terugbetalen van hun belastingschuld. SHVGO helpt u om tot een passende oplossing te komen.

> Taskforce

Taskforce SHVGO

Veel ondernemers verkeren in zwaar weer en kampen met problematische schulden. Er zijn diverse organisaties werkzaam op het gebied van schuldhulpverlening aan ondernemers o.a. Over Rood, Geldfit Zakelijk, Ondernemersloketten bij Gemeenten, NVVK, Kamer van Koophandel etc.

De genoemde organisaties hebben hun eigen vakgebied, daardoor werken ze vaak langs elkaar heen. De ondernemer weet niet bij wie hij zich het beste kan melden en wat zijn (on)mogelijkheden zijn. Daarnaast zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op het verschenen rapport  Activeren en Faciliteren van Bruno Tideman (hij is de aanjager Aanpak problematische schulden ondernemers en stuurde het rapport op 20 december 2023 naar de Tweede Kamer): “Geef ondernemers met coronaschulden een tweede kans of een zachte landing”.

De ondernemersorganisaties zijn blij met het rapport, dat goed blootlegt dat ondernemers met problematische (corona)schulden onvoldoende worden geholpen. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor schuldhulpverlening maar de drempel voor ondernemers om daar aan te kloppen is te hoog en andere hulp is te versnipperd.

Volgens Dhr. Tideman hebben ruim 225.000 ondernemers nog coronaschulden bij de overheid. Ze hebben zich sinds de pandemie onvoldoende kunnen herstellen, onder meer vanwege stijgende kosten, inflatie en de verslechterende economische situatie. Voor naar schatting 55.000 ondernemers staat hun toekomst op het spel. Het grootste deel van deze groep betreft zelfstandigen die ook persoonlijk aansprakelijk zijn, wat hen extra kwetsbaar maakt omdat zij bij faillissement ook privé worden geraakt.

Om opvolging aan het rapport Activeren en Faciliteren te geven, is een Taskforce SHVGO opgericht met de volgende doelstellingen:

  Vangnet voor Gelderse ondernemers met problematische schulden
  Centraal, onafhankelijk, online toegangspunt
  De drempel voor schuldhulpverlening voor ondernemers verlagen
  Het eerste aanspreekpunt voor ondernemers met problematische schulden
  De Gemeenten, Kamer van Koophandel, accountants, boekhouders, administrateurs en andere financiële specialisten ondersteunen bij hulpvragen op het gebied van ondernemers met problematische schulden

De Taskforce SHVGO is net begonnen en staat dus nog in zijn kinderschoenen maar gaat op termijn zeker zijn vruchten afwerpen. Dus bent u een ondernemer in zwaar weer of een familielid van een ondernemer met problematische schulden meldt u dan aan via ons online contactformulier.

U staat er niet alleen voor!
Samen zorgen wij voor de beste oplossing zodat u weer verder kunt.

SHVGO garanties

  • Conform gedragscode SHVGO
  • Korte doorlooptijden
  • Ondernemer houdt de regie
  • Ruime ervaring (sinds 2003)
  • Betrouwbare partner
  • Persoonlijk contact
  • Vertrouwelijk
  • Betrokkenheid
  • Servicegericht

Snel weer aan de slag?

 

Wilt u met iemand sparren over uw financiële situatie? Wij staan klaar voor u. Discreet en vertrouwelijk zorgen wij voor de beste oplossing zodat u weer verder kunt en perspectief heeft.

 

Gratis advies gesprek?

Bij SHVGO staan we voor betrokkenheid en resultaat. Daarom bieden wij altijd een kosteloos en geheel vrijblijvend eerste advies gesprek aan.