“Op 1 juli 2022 hebben 279.000 ondernemers
een schuld bij de Belastingdienst”
(Bron: Ministerie van Financiën)
Aflossen van belastingschuld(en)
Ondernemers hebben vanaf 1 oktober 2022 vijf jaar de tijd gekregen om de belastingschuld af te lossen. Veel van deze 279.000 bedrijven hebben geen perspectief als ze de komende jaren alleen maar hun belastingschuld moeten aflossen. Daarom heeft het kabinet voor ondernemers, die tijdens de coronacrisis een belastingschuld van meer dan € 10.000 hebben opgebouwd, de volgende versoepelingen mogelijk gemaakt:
In plaats van 5 jaar mag de Belastingschuld in 7 jaar worden afgelost.
De maandelijkse aflossing mag voortaan per kwartaal worden betaald.
Er kan een eenmalige betaalpauze van 3 maanden worden ingelast.
Het kabinet heeft wel enkele voorwaarden aan de verlenging naar 7 jaar verbonden.
Ondernemers die van deze regelingen gebruik willen maken, moeten daartoe een schriftelijk verzoek bij de Belastingdienst indienen.
Verder zijn er wellicht voor u ook nog andere mogelijkheden om de belastingschuld op te lossen. Bijvoorbeeld door (gedeeltelijke) kwijtschelding of door een aanpassing van de Leidraad Invordering van de Belastingdienst zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan om schulden van ondernemers op te lossen.
Ook het UWV, CJIB, Energiebedrijven en andere bedrijven bieden getroffen ondernemers de helpende hand. Hoe? Neem dan direct en vrijblijvend contact met ons op.
52% van de MKB ondernemers in zwaar weer
door de gevolgen van coronapandemie!
Weer voldoen aan normale betaalverplichtingen en daarnaast de terugbetalingen van ontstane schulden.
Het aantal ondernemers dat zich meldt voor schuldhulpverlening neemt wekelijks toe. Nog veel meer ondernemers melden zich niet, maar kampen ook met betalingsachterstanden en problematische schulden.
Veel ondernemers zijn hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Als gevolg van lockdowns en gedwongen sluitingen zagen zij hun omzet fors teruglopen. Veel bedrijven die voor de crisis prima draaiden, hebben nu behoorlijke schulden.
Ondernemers hebben zich in de schulden gestoken om hun zaak overeind te houden. Sommigen verkochten noodgedwongen hun huis of auto en hebben spaargeld of pensioen aangesproken of leenden bij familie om de eindjes aan elkaar te knopen. Met behulp van steunmaatregelen vanuit de overheid en terughoudendheid van schuldeisers om te incasseren, zijn faillissementen in eerste instantie afgewend.
Deze bedrijven (meer dan 260.000) hebben geen perspectief als ze de komende jaren alleen maar moeten terug betalen. Er zijn nu al signalen dat veel ondernemers dit niet redden zonder aanvullende regelingen. En wat te denken van de schrijnende gevallen die buiten de boot van de coronasteun vielen? De persoonlijke aansprakelijkheid van veel ondernemers vergt extra aandacht en een passend hulpaanbod.
“U staat er niet alleen voor, samen met u zorgen wij ervoor dat uw onderneming weer gezond verder kan”
SHVGO garanties
-
- Conform gedragscode SHVGO
- Korte doorlooptijden
- Ondernemer houdt de regie
- Ruime ervaring (sinds 2003)
- Betrouwbare partner
- Persoonlijk contact
- Vertrouwelijk
- Betrokkenheid
- Servicegericht
Servicedesk SHVGO
Bereikbaar op:
ma t/m vrij van 09:00u - 17:00u
zaterdag van 09:00u - 13:00u
Bericht ons via WhatsApp
WhatsApp
* lokaal tarief
Gratis advies gesprek aanvragen