088 708 8888 info@shvgo.nl

Waarom schuldhulpverlening voor ondernemers?

U heeft problematische schulden en komt er zelf niet meer uit. Zoek tijdig hulp zodat u er weer bovenop komt. U staat er niet alleen voor! Maak direct een afspraak met ons voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek. Aan het eind van dit gesprek weet u waar u aan toe bent en wat voor u de beste oplossing is.

Wat betekent SHVGO voor u!

De Belastingdienst is gestart met het aanmanen en het beslag leggen bij ondernemers die een achterstand hebben in het terugbetalen van hun belastingschuld. SHVGO helpt u om tot een passende oplossing te komen.

> Belastingschulden

“Op 1 juli 2022 hebben 279.000 ondernemers
een schuld bij de Belastingdienst”

(Bron: Ministerie van Financiën)

Aflossen van belastingschuld(en)

Ondernemers hebben vanaf 1 oktober 2022 vijf jaar de tijd gekregen om de belastingschuld af te lossen. Veel van deze 279.000 bedrijven hebben geen perspectief als ze de komende jaren alleen maar hun belastingschuld moeten aflossen. Daarom heeft het kabinet voor ondernemers, die tijdens de coronacrisis een belastingschuld van meer dan € 10.000 hebben opgebouwd, de volgende versoepelingen mogelijk gemaakt:

  In plaats van 5 jaar mag de Belastingschuld in 7 jaar worden afgelost.

  De maandelijkse aflossing mag voortaan per kwartaal worden betaald.

  Er kan een eenmalige betaalpauze van 3 maanden worden ingelast.

Het kabinet heeft wel enkele voorwaarden aan de verlenging naar 7 jaar verbonden.

Ondernemers die van deze regelingen gebruik willen maken, moeten daartoe een schriftelijk verzoek bij de Belastingdienst indienen.

Verder zijn er wellicht voor u ook nog andere mogelijkheden om de belastingschuld op te lossen. Bijvoorbeeld door (gedeeltelijke) kwijtschelding of door een aanpassing van de Leidraad Invordering van de Belastingdienst zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan om schulden van ondernemers op te lossen.

Ook het UWV, CJIB, Energiebedrijven en andere bedrijven bieden getroffen ondernemers de helpende hand. Hoe? Neem dan direct en vrijblijvend contact met ons op.

52% van de MKB ondernemers in zwaar weer
door de gevolgen van coronapandemie!

Weer voldoen aan normale betaalverplichtingen en daarnaast de terugbetalingen van ontstane schulden.

Het aantal ondernemers dat zich meldt voor schuldhulpverlening neemt wekelijks toe. Nog veel meer ondernemers melden zich niet, maar kampen ook met betalingsachterstanden en problematische schulden.

Veel ondernemers zijn hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Als gevolg van lockdowns en gedwongen sluitingen zagen zij hun omzet fors teruglopen. Veel bedrijven die voor de crisis prima draaiden, hebben nu behoorlijke schulden.

Ondernemers hebben zich in de schulden gestoken om hun zaak overeind te houden. Sommigen verkochten noodgedwongen hun huis of auto en hebben spaargeld of pensioen aangesproken of leenden bij familie om de eindjes aan elkaar te knopen. Met behulp van steunmaatregelen vanuit de overheid en terughoudendheid van schuldeisers om te incasseren, zijn faillissementen in eerste instantie afgewend.

Deze bedrijven (meer dan 260.000) hebben geen perspectief als ze de komende jaren alleen maar moeten terug betalen. Er zijn nu al signalen dat veel ondernemers dit niet redden zonder aanvullende regelingen. En wat te denken van de schrijnende gevallen die buiten de boot van de coronasteun vielen? De persoonlijke aansprakelijkheid van veel ondernemers vergt extra aandacht en een passend hulpaanbod.

“U staat er niet alleen voor, samen met u zorgen wij ervoor dat uw onderneming weer gezond verder kan”


Werkgevers roepen het kabinet op haast te maken voor de komst van een herstelfonds voor bedrijven die zijn getroffen door de coronacrisis.


Verplichte terugbetalingen van diverse regelingen zoals: NOW, TOZO, TVL en TONK zorgen voor extra kopzorgen bij ondernemers.


Vanaf 1 oktober 2022 moet u al uw uitgestelde belastingen terugbetalen. U krijgt van de Belastingdienst dan een betalingsregeling aangeboden.


Ruim 200.000 ondernemers staan op omvallen! Kamer van Koophandel luidt de alarmklok.

Weten waar je staat?

 

Wilt u met iemand sparren over uw financiële situatie? Wij staan klaar voor u. Discreet en vertrouwelijk zorgen wij voor de beste oplossing zodat u weer verder kunt en perspectief heeft.

 

Gratis advies gesprek?

Bij SHVGO staan we voor betrokkenheid en resultaat. Daarom bieden wij altijd een kosteloos en geheel vrijblijvend eerste advies gesprek aan.

SHVGO garanties

  • Conform gedragscode SHVGO
  • Korte doorlooptijden
  • Ondernemer houdt de regie
  • Ruime ervaring (sinds 2003)
  • Betrouwbare partner
  • Persoonlijk contact
  • Vertrouwelijk
  • Betrokkenheid
  • Servicegericht

Servicedesk SHVGO

  088 708 8888 *
  info@shvgo.nl

Bereikbaar op:
ma t/m vrij van 09:00u - 17:00u
zaterdag van 09:00u - 13:00u

Bericht ons via WhatsApp
  WhatsApp

* lokaal tarief

Gratis advies gesprek aanvragen