088 708 8888 info@shvgo.nl

Waarom schuldhulpverlening voor ondernemers?

U heeft problematische schulden en komt er zelf niet meer uit. Zoek tijdig hulp zodat u er weer bovenop komt. U staat er niet alleen voor! Maak direct een afspraak met ons voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek. Aan het eind van dit gesprek weet u waar u aan toe bent en wat voor u de beste oplossing is.

Wat betekent SHVGO voor u!

De Belastingdienst is gestart met het aanmanen en het beslag leggen bij ondernemers die een achterstand hebben in het terugbetalen van hun belastingschuld. SHVGO helpt u om tot een passende oplossing te komen.

> Business topics > Belastingschulden

Meer dan 250.000 ondernemers hebben Belastingschulden

door SHVGO | 7 april, 2023Business topics > belastingschulden | 0 reacties

Aflossen van belastingschulden

Ondernemers hebben vanaf 1 oktober 2022, 5 jaar de tijd gekregen om hun belastingschuld af te lossen. Veel van deze ondernemingen hebben geen perspectief als ze de komende jaren alleen maar hun belastingschuld moeten aflossen. Daarom heeft het kabinet voor ondernemers, die tijdens de coronacrisis een belastingschuld van meer dan € 10.000,- hebben opgebouwd, de volgende versoepelingen mogelijk gemaakt:

  • In plaats van 5 jaar mag de belastingschuld in 7 jaar worden afgelost.
  • De maandelijkse aflossing mag voortaan per kwartaal worden betaald.
  • Er kan een eenmalige betaalpauze van 3 maanden worden ingelast.

Hier is wel een voorwaarde aan verbonden. Ondernemers moeten daartoe een schriftelijk verzoek bij de Belastingdienst indienen.

Verder zijn er wellicht voor u ook nog andere mogelijkheden om de belastingschuld op te lossen. Bijvoorbeeld door (gedeeltelijke) kwijtschelding of door aanpassingen in Leidraad Invordering van de Belastingdienst zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan om schulden van ondernemers op te lossen. (Meer info vind je op de website.)

Tot 1 oktober 2023, stelt de belastingdienst zich coulant op dus het is nu de tijd om tot afspraken te komen die positief voor uw bedrijfsvoering zijn.

Ook het UWV, CJIB, Energiebedrijven en andere bedrijven bieden getroffen ondernemers de helpende hand.

Heeft u belastingschulden en heeft u hulp nodig? SHVGO heeft ruime ervaring bij het begeleiden van ondernemers met financiële problemen en gaat graag een geheel vrijblijvend gesprek met u aan! Neem daarvoor contact op met:

Ruud Cornelissen | SHVGO Schuldhulpverlening Voor Gelderse Ondernemers  ruud@shvgo.nl